E bija e hënës dhe diellit

Une jam, e bija e hënës dhe e diellit, jam pika e qiejve që bien si yje kudo, per shpetimin e ketyre maleve e fushave, për lirine e ketij vendi.

Nje pershtatje e legjendes se shkruar nga Mitrush Kuteli e cila sjell dashurine ne te gjitha dimensionet e saj. Nje trim, nje vashe e bukur, nje e lige dhe nje rrugetim i veshtire. Nje zgjedhje mes dashurise se nenes dhe beses se dhene.

Nje shfaqje e mbeshtetur ne traditat shqiptare si nga tematika ashtu edhe ne skenografi dhe kostume vjen perpara publikut te vogel ne kete prag festash kombetare.