Roza dhe fati

 

Rozafa është një nga legjendat më të bukura dhe më domethënëse të folklorit shqiptar. Tre vëllezër duan të ngrënë një kala, por përpjekjet e tyre rezultojnë të kota. Ata punojnë gjithë ditën dhe në mëngjes kalaja është e shembur. Për t'a mbajtur në këmbë ndërtesën e tyre duhet një sakrificë e madhe. Murosja e një gruaje. A do të arrijnë vëllezërit që t'a bëjnë këtë sakrificë sublime për të arritur qëllimin e tyre? Përgjigjen e gjeni vetëm në teatrin e kukullave.